Wij zijn klaar voor de opening!

Wij zijn klaar voor de opening!

Gisteren was de dag van de “grote uitgifte en inname”. Hét moment dat alle kunstenaars die deelnemen aan de Culturele Ronde een werk inleveren om op te hangen voor de overzichtstentoonstelling in Museum de Casteelse Poort en tegelijkertijd de programmaboekjes, vlaggen en posters meenemen. Daarmee kunnen ze de komende dagen – tot aan de Culturele Ronde – aan iedereen laten zien wat er allemaal te doen is tijdens de Culturele Ronde. 

Hanke Cannegieter vertelt: “Zo’n dag is altijd leuk – we zien alle deelnemende kunstenaars en hebben even tijd voor een kort babbeltje – maar ook hectisch, want in twee uur tijd moeten we zorgen dat de werken goed worden ontvangen en gedocumenteerd en moeten vlaggen, boekjes en posters worden meegegeven. Gelukkig hebben we een goede routine opgebouwd en is op 12 uur alles binnen. Dan begint het grote gepuzzel, zoals wij dat noemen. We bekijken de werken, kijken wat naast en bij elkaar kan en op welke plek het kan staan. Ook daar hebben we handigheid in gekregen: eerst de selecties in de goede ruimte zetten – we gebruiken tenslotte het hele Museum – en dan de werken in verhouding tot elkaar een plek geven. Daarna is het de beurt aan het team van het Museum. Zij hangen alle werken netjes op de uitgezette plekken. Aan het einde van de middag was alles dan ook klaar voor de opening van de overzichtstentoonstelling!”

We geven vast een paar impressies van de ruimtes, maar om het echt goed te aanschouwen is een bezoek aan het museum een must! Kom naar de opening op zaterdag 6 april om 16:00 uur. Daarna heeft u nog de hele week om het museum in alle rust te bezoeken en om – aan de hand van de werken en met het programmaboekje met de routekaart in de hand – een route langs uw favoriete kunstenaars uit te stippelen.

Deel dit bericht