Life is beautiful, Mixed media (acryl, collage), 100×100 cm, € 1150

Lijsterbeslaan 9
6706 CD Wageningen
info@rutheisen.org | www.rutheisen.org

Ruth Eisen is geboren in 1961 in het zuiden van Duitsland en verhuisde in 1987 voor de liefde naar Wageningen.
Zij is van beroep beeldend kunstenaar, kunstzinnig coach en sociaalpedagoog.
Sinds 1993 exposeert Ruth Eisen haar schilderijen. De natuur, haar intuïtie, fantasie en dromen zijn haar inspiratiebron. Indrukken opgenomen op lange wandelingen verwerkt ze op expressieve wijze van binnenuit op grote doeken met verschillende materialen. Kenmerkend zijn daarbij de heldere kleuren, de positieve uitstraling en de sprookjesachtige sfeer. Zij is lid van Kunstbemiddeling en -uitleen Kursten. Haar werk werd meerdere malen afgebeeld in kunstagenda’s.
Ruth Eisen heeft verschillende prijzen voor haar schilderontwerpen gewonnen, o.a. van de gemeente Wageningen en Heinz B.V. te Elst. Particulieren, bedrijven en organisaties zoals het Ministerie van Verkeer en Waterstaat te Lelystad en Herbstreith & Fox, Duitsland hebben kunstwerken van Ruth Eisen aangekocht of in opdracht gegeven.

In haar atelier in Wageningen geeft zij schilderlessen aan kinderen en volwassenen, zowel groepsgewijs als individueel. Op verschillende locaties van September, een woonzorginstelling voor mensen met dementie, verzorgt ze sinds jaren met veel plezier schilderlessen op maat voor de bewoners. Daarnaast komt ze voor kunstzinnige begeleiding aan huis voor mensen met een chronische ziekte of handicap.

In 2016 heeft Ruth Eisen zich verdiept in de tekenmethode ZEN ZIEN TEKENEN. In 2018 volgde ze een jaartraject meditatief boetseren in Driebergen.
Verder is Ruth Eisen betrokken bij Stichting Leven in Aandacht in de traditie van Thich Nhat Hanh. Meditatie en mindfulness is een belangrijk onderdeel in haar dagelijks leven en in haar werk. Sinds een aantal jaren biedt ze Zen Zien Tekenen, meditatief boetseren en – schilderen aan. Afgelopen jaar is ze daarmee op TV-Gelderland geweest, waarbij zij aan Jochem van Gelder een succesvolle workshop meditatief boetseren gaf.

www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=&cad=rja&uact=8&ved=2ahUKEwieovTguZvwAhXBuKQKHddgAqQQFjAAegQIAxAD&url=https%3A%2F%2Fnl-nl.facebook.com%2Fpeople%2FRuth-Eisen%2F100008173149858%… www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=&ved=2ahUKEwj3gOa6uZvwAhXRGuwKHeRlB88QFjAAegQIAxAD&url=https%3A%2F%2Fnl.linkedin.com%2Fin%2Fruth-eisen-b0b8368&usg=AOvVaw33QbY0-3C1MDi_vE4IP5z3