Boom in Drenthe, Gemengde technieken, 98×69 cm, € 680

Floralaan 49
6708 EH Wageningen

nicolepluim@hotmail.com | www.nicolepluim.nl/

 

Nicole Pluim is geboren in Zweden en opgegroeid in Nederland. Haar jeugd woonde ze in Bennekom, en daarna settelde ze zich in Wageningen.
Nicole was goudsmid en het kunstenaarschap heeft ze verder ontwikkeld tijdens de vooropleidingen van de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht en ArtEZ in Arnhem. Ze deed workshops bij verschillende kunstenaars en volgde cursussen illustratief tekenen, fotografie, tekenen en schilderen, WordPress en webdesign.
Nicole is steeds op zoek naar nieuwe wegen om haar creativiteit vorm te geven. In het begin werkte ze vooral met acryl, nu werkt ze ook met andere materialen, zoals aquarel en Oost Indische inkt.
De onderwerpen haalt Nicole uit het dagelijks leven om haar heen. Tijdens een 5-daagse workshop deed zij een studie naar de ‘Boom in Drenthe’. De achterommetjes in de Bloemenbuurt hebben haar verleid zich als voyeur te gedragen en op doek de steegjes ook voor anderen zichtbaar te maken.
Zittend op een terrasje op de Markt in Wageningen, schetst Nicole onopgemerkt de om haar heen zittende gasten. Tijdens wandelingen met haar hond, plukt ze bloemen uit de berm die zij thuis uitwerkt in aquarel. Onderweg van Ede naar Wageningen treft haar de skyline van Wageningen. Op een regenachtige avond weerkaatst in de Hoogstraat het licht van de winkelruiten op het natte wegdek.
In 2020 werd haar eerste ontwerp voor een boekomslag gepubliceerd en illustreerde zij een aantal korte verhalen van Martinus de Kam. In diezelfde periode heeft zij zestien gedichten van De Kam voorzien van gedetailleerde inkttekeningen die (vanwege Corona slechts korte tijd) in de bibliotheek in Wageningen zijn geëxposeerd. Een van ‘De 40 dingen van Kruithof’ vertaalde ze naar een nieuw modebeeld: De Anti-Corona-Hoepelrok met staf. De Kam schreef daar een passende tekst bij.

www.instagram.com/nicole_pluim/?hl=en www.facebook.com/illustratiesnicolepluim