Montmartre aan de Rijn 2023 – jeugd

Programma voor kinderen en tieners

Montmartre aan de Rijn 2023

Neem zaterdag 19 augustus een oud T-shirt mee naar de stad en bezoek Montmartre aan de Rijn 2023 tussen 11-16 uur. Want daar is ook voor kinderen en jongeren van alles te doen op het 5 Meiplein en de Bergstraat. Nieuw dit jaar: Met Think Pink maak je van een oud T-shirt (zelf een meenemen!) een flitsend kledingstuk. Geen T-shirt bij je? Dan kun je een steen beschilderen. Of doe mee aan de introductie Street Art (graffiti) van de Verfbrigade; vorig jaar was dit een groot succes. Kunstenaars van ’t Palet staan jaarlijks op de Montmartre markt. Dit jaar doen ook zij wat voor de jonge Wageningers. Je doet bij hen mee aan een korte workshop schilderen. En ga eens langs bij de kramen van Museum de Casteelse Poort (kleurwedstrijd) en van Zeefendehemel; daar is wat te doen voor kinderen. Hou je van spelletjes? Naast de Johannes de Doperkerk is de Jeu de Boules baan open. Verder is er muziek met onder andere de rapper M-boy. Je kunt rondneuzen bij maar liefst 47 kramen op de markt. Of laat je portret laten maken door een sneltekenaar. Je hoeft je van tevoren niet op te geven voor de activiteiten. Je mag je op elk moment en gratis (behalve bij de tekenaars) aanschuiven, dus kom vooral gewoon langs op de 19e.

Alle activiteiten hieronder zijn gratis!

1. ThinkPink
Mascha Bossuyt

Met Think Pink maak je van een oud T-shirt (zelf een meenemen!) een flitsend kledingstuk. Geen T-shirt bij je? Dan kun je een steen beschilderen.

Tussen 12 – 16u bij de Bergstraatkerk (Johannes de Doper) in Wageningen

2. Street Art voor tieners (vanaf 10 jaar)
Friso Hilhorst

Word jij de nieuwe Banksy van Wageningen? Vind jij het tof om met kleuren te werken? Heb jij een goed gevoel voor fotografie of ander grafisch werk? En wil je leren werken met een spuitbus? Met Friso samen duiken we in de wereld van papier, graffiti en uitsnijwerk. In een korte introductieles van 15 minuten kun je de mogelijkheden van graffiti ontdekken.

Je kunt meedoen 12 – 15u bij de Bergstraatkerk (Johannes de Doper) in Wageningen.

3. Schilderen met ’t Palet

De schilders van schildergroep ’t Palet laten je de geheimen van het werken met verf zien. Probeer het zelf.

4. Jeu de boules – Petanque (vanaf 6 jaar)

Naast de kerk is een speciale baan om Jeu de boules oftewel petanque te spelen. In Frankrijk zie je zo’n baan in talloze kleine dorpen, en de mensen spelen het nog altijd met veel plezier. Het is voor jong en oud. Je speelt dit spel met een metalen bal en een klein houten balletje. Het is de bedoeling de metalen ballen zo dicht mogelijk bij een klein houten balletje (het but of cochonnet) te gooien of rollen. Je kunt bij Montmartre Jeu-de-boelen tussen 12 – 15u.

Tegen betaling:

Je eigen portret in karikatuur (alle leeftijden)
Ronald Kronenburg

Hoe ziet onze cartoonist jou als hij zijn karikatuur van jou maakt…. (voorbeelden bij de foto bovenaan deze pagina). Laat je tekenen tussen 11 – 16u bij de Bergstraatkerk (Johannes de Doper) in Wageningen.

Street Art

Jeu de boules (aan de zijkant van de Johannes de Doperkerk)

Deel deze pagina