Montmartre aan de Rijn 2022 – jeugd

Programma voor kinderen en tieners

Montmartre aan de Rijn 2022

Alle activiteiten hieronder zijn gratis!

1. SpelenmaaR – Creatiefhuis Wageningen (4 – 12 jaar)

Franziska Nath / Johanna Schröder / Ilse van de Put

Allemaal losse spullen, doeken, dozen, planken, knikkers, ducttape en nog veel meer. Niemand zegt wat je moet doen, je mag het helemaal zelf bepalen. Ontdek wat jij gaat doen! Bouw je samen een hut? Zet je een hindernisparcours uit of probeer je met een plank dozen te lanceren… De mensen van SpelenmaaR zijn er om je te helpen als jij dat vraagt.

Tussen 12 – 16u bij de Bergstraatkerk (Johannes de Doper) in Wageningen

2. Street Art voor tieners (vanaf 10 jaar)
Friso Hilhorst

Word jij de nieuwe Banksy van Wageningen? Vind jij het tof om met kleuren te werken? Heb jij een goed gevoel voor fotografie of ander grafisch werk? En wil je leren werken met een spuitbus? Met Friso samen duiken we in de wereld van papier, graffiti en uitsnijwerk. In een korte introductieles van 15 minuten kun je de mogelijkheden van graffiti ontdekken.

Je kunt meedoen 12 – 15u bij de Bergstraatkerk (Johannes de Doper) in Wageningen.

3. Perfecte ballen maken van Wageningse klei of aluminiumfolie (alle leeftijden)
Christel Schipper en Carolien Beke (Kunstdocenten Pantarijn)

Hikaru Dorodango is een Japanse kunstvorm waarbij ballen van modder worden gevormd en gedroogd, om ze vervolgens te polijsten totdat ze op reusachtige glimmende knikkers lijken. Dat lijkt vrij bizar, maar in het filmpje in onderstaand artikel vertelt Bruce Gardner – sinds jaar en dag geobsedeerd door Hikaru Dorodango – hoe ontspannend en deze kunstvorm is: “Je komt heel snel in een soort flow terecht.” Van oorsprong zijn het vooral kinderen die Dorodango doen. Het polijsten – Hikaru – geeft een extra dimensie: veel volwassenen doen dit als een vorm van meditatie. Lees het artikel over het maken van de ballen.

Je kunt meedoen 11 – 16 uur bij de Bergstraatkerk (Johannes de Doper) in Wageningen.

4. Goochelaar (alle leeftijden)
Janse Heijn

Janse ontwikkelt veel trucs zelf en de kans is groot dat je dingen ziet, die je nog nooit eerder hebt gezien.Hij is te zien tussen 14 – 16u; hij loopt rond op het plein bij de kerk, of op het 5 Meiplein.

5. Je eigen portret in karikatuur (alle leeftijden)
Karikaturist Ibis

Hoe ziet onze cartoonist jou als hij zijn karikatuur van jou maakt…. (voorbeelden bij de foto bovenaan deze pagina). Laat je tekenen tussen 11 – 16u bij de Bergstraatkerk (Johannes de Doper) in Wageningen.

6. Jeu de boules – Petanque (vanaf 6 jaar)

Naast de kerk is een speciale baan om Jeu de boules oftewel petanque te spelen. In Frankrijk zie je zo’n baan in talloze kleine dorpen, en de mensen spelen het nog altijd met veel plezier. Het is voor jong en oud. Je speelt dit spel met een metalen bal en een klein houten balletje. Het is de bedoeling de metalen ballen zo dicht mogelijk bij een klein houten balletje (het but of cochonnet) te gooien of rollen. Je kunt Bij Montmartre Jeu-de-boelen tussen 12 – 15u.

Zie ook het programma Montmartre aan de Rijn 2022

SpelenmaaR

Street Art

Japanse ballen maken

Goochelaar Janse Heijn

Jeu de boules (aan de zijkant van de Johannes de Doperkerk)

Deel deze pagina