Arboretum op de berg, Gouache op board, 50×50 cm, € 225

Liesbeth Barendse Schone Kunsten
Buurtseweg 3 F
6707 EZ Wageningen
liesbeth.barendse@planet.nl | www.liesbethbarendseschilderijen.nl

Dag lezer(es)!
De natuur (die ik in mijn jeugd intens heb beleefd) heeft mij gevormd tot de schilderes die ik nu ben. De vele kerken en musea die ik toen zag, deden dat ook. Als meisje voor de Mona Lisa staan ….. dank jullie wel, lieve ouders!
Ik ben een kijker. De natuur in al haar aspecten, de kleuren van de bloemen, de vormen van de bladeren, de bomen. Het licht dat alles beschijnt. Het geeft mij veel vreugde en ontroering. Dat is het wat ik in mijn schilderijen wil leggen.
Mijn materiaal is gouache verf op papier. Dit vind ik zo mooi vanwege de kracht en de mooie matheid. De verf is heel aanwezig, maar heeft een heel natuurlijk karakter. De kleuren zijn stralend en subtiel tegelijk.
Bij grotere formaten gebruik ik acrylverf op linnen, met een palet van vooral aardetinten.
Ik geef teken- en schilderlessen, veelal aan kinderen. Met hen probeer ik dit alles te delen en hen goed te laten kijken. Ik deel mijn schilder vaardigheid en mijn inspiratiebronnen vanuit de kunstgeschiedenis. Dat zijn de impressionistische schilders en die uit de Italiaanse Renaissance.
Vanuit dat laatste ben ik nu ook bezig met portretten. Ik vind het heel bijzonder om op zoek te gaan naar de zachte lijn van een gelaat. Ik doe dit met tekenmaterialen en met verf.