Breaking through, garen, touw, macramé garen, skai leer, canvas, 175×150, € 1460

Wilslaan 11
6708 RW
j.deboer@wicon.nl | www.jolandadeboer-art.nl

Ik ben Jolanda de Boer en woonachtig in Wageningen.
Naast de verschillende cursussen volgde ik een jaar Upgraders in Art in Arnhem geïnitieerd door ARTEZ. Ook om gerichte opdrachten en thema’s uit te werken en daar mijn keuzes in te kunnen maken. Wat wil ik en waar wil ik naar toe in mijn werk.
Door mijn verblijf in Zambia gebruik ik die ervaring vaak als inspiratie in mijn werk o.a. onderwerp van het thema, de sfeer, de kleuren en vormen.
Na jaren schilderen en door experimenteren met
technieken, werk ik nu meer met textiel en handweven.
Mijn handweefwerken kan je zien als “schilderen” maar dan met textiel. Kleuren toevoegen of weglaten. Delen van werk verwijderen en andere elementen toevoegen. Ik maak gebruik van verschillende materialen zoals canvas, foto’s, garen, natuurlijk geverfde stoffen e.d.
Soms wisselen vervreemding en realiteit zich af. Vormen en verbindingen maken zijn vaak verweven in mijn werk.
Mijn werk is abstract in combinatie met figuratief.
De processen van mijn werk worden vaak als naslagwerk in een proces boek vastgelegd.

instagram.com/jolandadeboer11/