The Medusa Wave. Linoprint, handgedrukt op Somerset 250 grams papier, 43×43 cm, € 149

Simon Vestdijkstraat 41
6708 NW Wageningen
info@borgart.nl | www.borgart.nl

Mijn naam is Ingeborg Leeftink. Borg voor hen die me goed kennen. Ik ben opgegroeid midden in de bosrijke Achterhoek. Wellicht stamt uit die tijd mijn voorkeur voor ‘gewone’ zaken, zoals de dieren en planten die daar alomtegenwoordig waren. Volgens de verhalen zat ik als kind al met mijn neus op de grond om maar niets te missen van alles wat zich daar afspeelde.

Die nieuwsgierigheid naar de natuur is dan ook vaak de inspiratie voor mijn schilderijen. Dieren en planten zijn vaste elementen. Zij vertellen mijn verhalen. Zij zijn vaak de start van mijn creatieve proces, waarna een verhaal zich aandient. Van daar ontstaat het werk als vanzelf, zonder vooropgezet plan. Als het klaar is ben ik vaak zelf verbaasd wat ik op papier heb gezet. Of in linoleum heb gesneden. Want dat is waar ik me de laatste 3 jaar voornamelijk mee bezig houd: het maken van linoleumprints.

Daarbij steek je met een scherp gutsje lijnen en vlakken uit linoleum, waarna je dat linoleum met inkt inrolt en afdrukt op papier. Het snijden in linoleum zorgt voor strakke grafische lijnen, waardoor mijn werk ineens een andere uitstraling krijgt dan in mijn schilderijen.

In de video “Passie voor Print” krijg je een sfeerimpressie van mijn passie voor het maken van linoprints. Het geeft een indruk van wat er komt kijken bij het maken van een linoprint.

Naast linoprints maak ik schilderijen en digitale illustraties. Ook daarin hebben dieren een prominente rol. En van al die dieren is er één soort favoriet: katten. Mijn eigen katten worden regelmatig vastgelegd, in acrylverf, in lino en in (digitaal) potlood. Wil je een print, illustratie of schilderij, of wil je iets in opdracht laten maken, neem dan contact op.

www.instagram.com/ingeborg_leeftink/www.facebook.com/KunstVanBorgart

 

Passie voor Print, een sfeerimpressie van mijn passie voor het maken van linoprints. Het geeft een indruk van wat er komt kijken bij het maken van een linoprint.