Wrap Up, albast, 45x45x25 cm

Nude 28 (Schimmelpenninck)
6702 DL Wageningen
bettyvangelder@gmail.com | www.bettyvangelder.net

Beeldhouwen is mijn echte passie.
Ik werk volledig intuïtief en mede daarom gebruik ik geen elektrisch gereedschap bij het vervaardigen van mijn natuurstenen beelden.
Ik ga “in gesprek met de steen” en daardoor ontstaan de kenmerkende vormen. Ik ben een perfectionist als het gaat om de afwerking van mijn beelden.

De beelden in voornamelijk Albast en Serpentijn kenmerken zich door sterke, krachtige lijnen en vloeiende organische vormen. De meeste beelden zijn op verschillende manieren te positioneren, waardoor zij telkens een nieuw perspectief bieden.

Naast het beeldhouwen is ook boetseren mijn uitingsvorm. Is het vervaardigen van een natuurstenen beeld een proces dat weken/maanden duurt. Het zich uiten in klei is een snellere uitlaatklep. Juist die combinatie vult elkaar aan en zorgt voor groei en ontwikkeling in beide technieken.

Mijn meest recente werk in keramiek is een vertaling van mijn fascinatie voor het perfecte imperfecte van alledag. Structuren, texturen en uitvergroot lijnenspel die ik vervolgens samenbreng met diverse materialen zoals foto’s, bladgoud, hout en metaal.

facebook.com/BettyvanGelderSculptures