Hof van Gelderland, Acryl op papier, verlijmd op mdf en voorzien van een baklijst, 100×140 cm, € 950

Generaal Foulkesweg 60
6703BV Wageningen
anja@anjavanrennes.nl | www.anjavanrennes.nl

     

Ik ben Anja van Rennes-Wijnveen (23-11-1970) Ik teken en schilder al mijn hele leven, maar toen ik begin dertig was, heb ik er bewust voor gekozen en ben DNAU in Utrecht gaan volgen. Een vijfjarige deeltijd academie. Een paar jaar later nog Vrije academie het Pad gevolgd, en ter inspiratie nog enkele jaren Upgrades in art.

Ik werk graag met een losse toets en vind de sfeer in een werk belangrijk en gebruik hier ook graag kleuren bij. Al jaren hebben het maken van stadsgezichten mijn voorkeur. Deze kunnen vol kleur en gezelligheid zijn. Maar ook verstild en desolaat. Erg afhankelijk van wat een plek bij mij oproept. Zeker als het herinneringen uit mijn jeugd betreft, neig ik naar het desolate en verstilde karakter. Het zijn flarden herinneringen die de werkelijkheid van toentertijd benaderen, maar geen exacte waarheid meer zijn. Zelfs soms vermengd met andere herinneringen. En daardoor ook een dromerig of vervreemdend beeld kunnen oproepen bij mij.

Momenteel maak ik ook tekeningen en ben ik op onderzoek uit naar de realistische, objectieve werkelijkheid in verhouding tot de subjectieve werkelijkheid. Hoe beleven we de binnenwereld t.o.v. de waarneembare buitenwereld? We ontvangen dagelijks enorm veel prikkels, doen vele indrukken op en worden in de media overspoeld met beelden, en cijfers. Dit kan een soort van verdraaiing geven aan de wereld zoals we deze zien of zouden willen zien. Ik probeer in mijn nieuwe werk deze discrepantie te onderzoeken en te verbeelden. Door meerdere perspectieven toe te passen, vreemde voorwerpen te verwerken, verhoudingen die anders zijn, schaduwen, etc. daarmee een andere wereld te creëren.