Beeldengalerij Het Depot

Arboretumlaan 4 / Generaal Foulkesweg 64

6703 BD Wageningen / 6703 BV Wageningen

tel. 0317-467720

Discipline(s):

Beelden / Beeldhouwkunst / Torso / Expositie / Tentoonstelling / Monografiën

Stichting Het Depot

De activiteiten van Stichting Het Depot worden mogelijk gemaakt door Stichting Utopa. De doelstelling van Stichting
Utopa is het actualiseren en stimuleren van creatieve talenten van mensen, daar waar de aanleg van enkelingen, om welke reden dan ook, geen kans krijgt.

Stichting Het Depot
Stichting Het Depot is een museaal podium voor de hedendaagse beeldhouwkunst en stelt daarbij de ontplooiingskansen van de kunstenaar centraal: van mensen voor mensen. De collectie beelden bestaat uit torsen en fragmenten van het menselijk lichaam.

Beeldengalerij Het Depot is gevestigd op drie locaties, die onderling met elkaar verbonden zijn door Arboretum de Dreijen. In Villa Hinkeloord is een permanente tentoonstelling te zien van het werk van Eja Siepman van den Berg met in de benedenzaal wisselende tentoonstellingen.
Ook Arboretum Hinkeloord maakt deel uit van deze locatie.

De hoofdvestiging biedt tentoonstellingen van hedendaagse beeldhouwers en een tentoonstelling over beide arboreta. Verder worden er rondleidingen, lezingen, concerten en symposia georganiseerd. In restaurant Linnaeus kunt u genieten van vegetarisch-veganistische gerechten en in de winkel vindt u een ruim assortiment aan boeken, sieraden en andere producten. Educatie is een onderdeel van de activiteiten van Het Depot. De grote beeldencollectie, die ook nog aangeraakt mag worden, biedt unieke mogelijkheden voor het organiseren van diverse educatieve activiteiten.

Beeldengalerij Het Depot is een particulier initiatief van Stichting Het Depot, op een particulier terrein. De toegang is gratis en alle beelden mogen worden aangeraakt. Het gebouw is geheel rolstoeltoegankelijk. Zie ook www.hetdepot.nl

Exposities:

Villa Hinkeloord aan de Generaal Foulkesweg 64 te Wageningen

Permanente tentoonstelling van Eja Siepman van den Berg

Solotentoonstelling Henk Spreeuwenberg van 25 februari 2017 t/m 28 mei 2017

Henk Spreeuwenberg studeerde bouwkunde en was werkzaam als architect en is als beeldhouwer autodidact. Hij maakte een duidelijk onderscheid tussen beide disciplines, abstract voor de architectuur en figuratief voor de beeldhouwkunst. Toch ziet hij zelf grote overeenkomsten tussen beide vakgebieden. ‘Het reeds aanwezige beeld uit een steen halen, is hetzelfde als het ontwerpen van een programma binnen de architectuur’. Volgens Henk Spreeuwenberg gaat het daarbij om te luisteren naar het proces van het maken, en geeft traagheid daarin verdieping aan de vorm. De relatie die op deze manier gelegd wordt tussen vorm en materiaal is onontkoombaar in een sculptuur en ook in de bouwkunst.

 

Beeldengalerij Het Depot aan de Arboretumlaan 4 te Wageningen

 

Thematentoonstelling Modebeeld van 2 april 2017 t/m 17 september 2017

De thematentoonstelling staat in het teken van mode. Beelden van Het Depot gaan hand in hand met ontwerpen van studenten Fashion Design van de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Bekijk de wisselwerking tussen de beelden en ontwerpen, en ontdek het inspiratieproces van de studenten.

 

Villa Vleermuis, het kinderatelier van Beeldengalerij Het Depot

Leerlingen uit de bovenbouw van de basisonderwijs kunnen in VIlla Vleermuis terecht voor een interessant programma. In dit kleurrijke gebouw, met alle voorzieningen voor een leerzame middag, spreken de kinderen met creatieve opdrachten hun verbeeldingskracht aan en leren ze actief reflecteren op beeldhouwkunst.

Naast het ontvangen van basisschoolklassen in Villa Vleermuis openen we ook steeds meer onze deuren voor leerlingen uit het Voortgezet Onderwijs.